August 16 2021


Brugse welzijnsvereniging Mintus wint award voor elektronisch betalen

16 augustus 2021 - De Brugse welzijnsvereniging Mintus wordt deze maand gelauwerd voor de manier waarop ze elektronische betaalterminals gebruiken.

Mintus is een publieke organisatie die deel uitmaakt van het OCMW Brugge. De vereniging groepeert een breed aanbod van zorgverlening, zorgondersteuning en vrijetijdsactiviteiten ten behoeve van senioren. Naast haar hoofdzetel aan Ruddershove 4 omvat Mintus 12 dienstencentra, 2 dagverzorgingscentra, 4 serviceflats en 7 woonzorgcentra. Hun afdeling thuiszorg organiseert een boodschappendienst, klus- en tuinwerking, maaltijden aan huis, thuishulp en zorgt ook voor taxibonnen, personenalarmsystemen, de minder mobielen centrale en het langer-thuis-in-eigen- huis programma.

Sinds COVID-19 stelde Mintus vast dat er behoefte is aan contactloos en veilig betalen en dankzij de elektronische betaalterminals is dit mogelijk. Hiervoor kregen ze een award van Keyware, één van de leidende verdelers van elektronische betaalmogelijkheden in België.


“Wij merken dat ongeveer 60% van de betalingen in België met de kaart verlopen. Dat is een positieve trend. Elektronisch betalen is immers zeer gemakkelijk én veilig. Niet alleen voor klanten, maar ook voor ondernemingen en verenigingen zoals Mintus. Hoe minder cash geld, hoe veiliger.”

Joris Maes, Chief Commercial Officer van Keyware


Bij Mintus kunnen bezoekers van de buurtcentra sinds een jaar contactloos elektronisch betalen. Een evolutie die niet onlogisch is in een samenleving waar minder en minder cash gebruikt wordt.


“We merken dat onze senioren steeds meer zonder cash geld leven en steeds meer gebruikmaken van een bankkaart voor betalingen, ook voor kleine bedragen. Ze ervaren dat als veilig en hygiënisch. Een bijkomende troef voor ons is de aansluiting van deze betalingen met de boekhouding, wat een belangrijke tijdsbesparing oplevert.”

Peter Smet, financieel directeur Mintus


Dankzij de elektronische betaalterminals van Keyware kunnen klanten de betalingen rechtstreeks uitvoeren met de kaart. De inzet van Mintus om mee te evolueren naar een cashloze samenleving wordt nu beloond met de Premium Customer Award van Keyware.


“We zijn zeer blij dat we genomineerd zijn en vinden dat ook zeer belangrijk. De baseline van Mintus is ‘zorg met een plus’ en we laten onze bewoners en bezoekers ook betalen met een plus. Dankzij Keyware kunnen onze oudere bewoners en bezoekers veel vlotter betalen.”

Pablo Annys, voorzitter Mintus


Pablo Annys, voorzitter van Mintus mocht de award in ontvangst nemen van Joris Maes, commercieel directeur bij Keyware.


terminals keyware

Keyware heeft de beste keuze aan betaalterminals

Vraag een offerte aan

Of bel 0800 40 900


Over Keyware

Keyware (EURONEXT Brussel: KEYW) is een vooraanstaande leverancier van oplossingen voor elektronisch betalen. Keyware is gevestigd in Zaventem, België en meer informatie is beschikbaar op www.keyware.com www.keyware.com/

Voor bijkomende informatie, contacteer:

Mr. Stéphane Vandervelde

President & CEO

Keyware Technologies

Tel: +32 (0)2 346.25.23

ir@keyware.com

www.keyware.com/